Welkom

Beste lezer, hartelijk welkom op dit blog over Inkscape™, een uitgebreid en gratis vector tekenprogramma. Inkscape wordt veel gebruikt om grafisch werk mee te maken, dus bijvoorbeeld illustraties, ontwerpen voor websites, logo’s en posters.

Kirsten Roth-Koch

Mijn naam is Kirsten Roth-Koch, kunstenaar en ik gebruik dit programma al een aantal jaren.

Hier kun je Inkscape downloaden: http://inkscape.org/.

Qua idee lijkt het op Illustrator,

Het Inkscape logo
Het Inkscape logo

Xara Xtreme en Corel Draw, beroemde (commerciële) tekenprogramma’s. Al deze programma’s werken met vectoren: een tekening is daarmee in feite altijd scherp.

Een heel groot verschil is, dat Inkscape niet commercieel is, maar open source en je kunt het gratis gebruiken, voor jezelf, je bedrijf of studie.

Waarom dit blog?

De civer van het boek Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus

Het is fijn om in het Nederlands over Inkscape te lezen. Dit blog is een aanvulling op het boek dat ik in 2014 samen met 2 anderen geschreven heb: Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus. In dit boek staat de basisuitleg over Inkscape.

Voor een veel uitgebreidere cursus over Inkscape kun je vanaf nu ook terecht op de website https://cursusinkscape.nl.

71 gedachten over “Welkom”

  1. He Kirsten , mijn hobby is string art. Nu wil ik wat moeilijkere werken maken en het lijkt me aangewezen om deze eerst op voorhand te tekenen. Mijn vraag: hoe kan ik gewoon punten zetten ( op eenzelfde afstand op eenzelfde lijn zowel X als Y as) en deze dan met elkaar verbinden door het trekken van een lijn.

  2. Beste Fons,
    Toevallig heb ik me daar net in verdiept, omdat ik een uitgebreide cursus Inkscape maak. Er zit een live pad effect waarmee je dit kunt doen, subpaden aan elkaar naaien. In het Engels is dat stitch sub-paths. Ik stuur je een emailtje met de les over padeffecten. Zou je dan kunnen kijken of je eruit komt? Ik zou graag feed back krijgen op die les!

  3. Ik hoop dat hier nu nog op gereageerd word,
    Ik loop een beetje vast want als ik de knop verschil gebruik in inkscape werkt het niet meer… ik doe al de hele tijd hetzelfde en opeens gaf hij er geen reactie meer op… ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me maar niet. Wie weet hoe ik kan zorgen dat ie het wel weer doet?

  4. Hai Daniëlle
    Onderaan je scherm staan tips. Daar wil nog wel eens iets nuttigs staan. Voor verschil moet je exact twee paden selecteren, niet meer en niet minder. Succes!

Heb je een leuke vraag of opmerking?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s